Home
Bestuur
Doelstellingen
Technieklokaal
Nieuws
Foto's
Sponsoren
Jan Tangelder Gorus

Het Technieklokaal "Skills"

Begin 2006 werd op initiatief van de Gemeente Winterswijk, de stichting BTO, de OWIN, de stichting Edustrie en de gezamenlijke basisscholen in Winterswijk het initiatief genomen tot het realiseren van een technieklokaal aan de Parallelweg 48 te Winterswijk

Doelstelling is om leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs kennis te laten maken met de verschillende mogelijkheden die de techniek biedt om op deze manier meer leerlingen te laten doorstromen naar het techniekonderwijs en als vervolg daarop naar het bedrijfsleven. Er werd een stuurgroep, met daarin bovengenoemde organisaties aangevuld met de bovenschoolse directie en de Driemark, en een werkgroep opgestart. Een en ander resulteerde medio 2006 in het daadwerkelijk inrichten van het technieklokaal aan de Parallelweg 48.

Het technieklokaal heeft onder de naam “SKILLS” bekendheid gekregen.

In september 2006 zijn de eerste leerlingen verwelkomd waar zij onder begeleiding van vele vrijwilligers aan de slag zijn gegaan. Gedurende het eerste schooljaar zijn ca. 500 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs regulier kennis gaan maken met het vak techniek middels de activiteiten in het technieklokaal. Een groep van ca. 35 enthousiaste vrijwilligers begeleidt de leerlingen tijdens de praktijkopdrachten.

Op 3 november 2006 heeft de officiële openingshandeling plaatsgevonden door de wethouder van Onderwijs van de gemeente Winterswijk, dhr. B. Uffink.

In 2012 is het technieklokaal verhuisd naar het schoolgebouw van het Gerrit Komrij College, ook aan de Parallelweg in Winterswijk waar zij de beschikking heeft over een eigen praktijklokaal.