WORD VRIJWILLIGER!

De vrijwilligers van Skills begeleiden kleine groepjes leerlingen uit groep 7 en 8 bij het maken van werkstukken. Deze werkstukken worden door de leerlingen zoveel mogelijk zelfstandig gemaakt. Zij hebben het werk voorbereid op hun eigen school en alle materialen zijn in het lokaal aanwezig. Er wordt gewerkt met diverse handgereedschappen en eenvoudige machines. Het begeleiden van een klein groepje leerlingen geeft veel voldoening. En dat uit zich vooral in het grote enthousiasme waarmee ze de leerlingen begeleiden.

Grote flexibiliteit

De vrijwilligers (m/v) vormen een hecht team en werken samen in een ontspannen sfeer. Als vrijwilliger maak je zelf de keus wanneer je beschikbaar bent; een ochtend of middag in de week of meerdere dagdelen, al naar gelang de mogelijkheden. Er is wat dat betreft een grote flexibiliteit. Als leerlingbegeleider probeer je de liefde voor het vakmanschap over te brengen op de jonge leerlingen.
Je hoeft geen technicus te zijn, enige affiniteit met techniek is voldoende. Je moet het vooral leuk vinden om met jongeren te werken. Naast technisch inzicht is vooral een soepele omgang met kinderen belangrijk door op een coachende manier ondersteuning te bieden.

Onderlinge band

Een gezellige, fijne sfeer is van groot belang om goed te kunnen functioneren. Dat geldt niet alleen in het klaslokaal met de leerlingen, maar ook als vrijwilligersgroep onderling. Na de les kan er gezellig nagepraat worden onder het genot van kop koffie. Om de onderlinge band verder te verstevigen is er twee keer per jaar een borrel met een etentje.

Ook vrouwen zeer welkom!

Lijkt het je wat om jouw kennis en kunde over te dragen aan de leerlingen? Neem dan contact op met coördinator Willem Seekles via info@technieklokaalskills.nl of 0543-536366.

Met nadruk roept Skills ook vrouwen met affiniteit voor techniek op te reageren.